Trójkowe Zdrowe Śniadanie

Pełnowartościowe śniadanie to najlepszy start w nowy dzień. Dostarcza energii niezbędnej do nauki i zabawy. Podobnie jak w ubiegłych latach w zespołach edukacji wczesnoszkolnej zorganizowane zostało „Trójkowe śniadanie”, przypadające w Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. 

Celem tych zajęć było zwiększenie świadomości najmłodszych w kwestii prawidłowego odżywiania, ze szczególnym uwzględnieniem śniadania. Dla naszych uczniów był to dzień szczególny. Poprzez samodzielne przygotowanie posiłku mogli nie tylko nauczyć się jak komponować odżywcze śniadanie, ale również wykazać się samodzielnością i kreatywnością. Z dużym entuzjazmem przystąpili do pracy. Na stołach znalazły się warzywa, owoce, różnego rodzaju pieczywo, masło, jajka, sery i wiele innych zdrowych przysmaków, z których powstały kolorowe kanapki i sałatki. Było wesoło i smacznie. Dzieci działały wspólnie i zgodnie, nie bały
się próbować nowych smaków.
Po takim śniadaniu nabrały energii potrzebnej do sprostania szkolnym obowiązkom. Była to ciekawa przygoda edukacyjna i prawdziwa frajda dla uczniów.

Nauczycielki edukacji wczesnoszkolnej

Udostępnij artykuł:
×
Skip to content