Jadłospis

02.06.2025. Poniedziałek

  • Kapuśniak z młodej kapusty (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka pietruszki, młoda kapusta, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, kotlet drobiowy na złoto (mięso mielone drobiowe, płatki kukurydziane, sól, pieprz, olej rzepakowy); – alergeny – jajka; bukiet warzyw gotowanych (marchewka, kalafior, brokuł), woda i sok.

03.06.2025. Wtorek

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, ogórek kiszony, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka); – alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Pierogi leniwe z masłem- alergeny – jajka, mąka pszenna, twaróg; owoc, woda i sok.

04.06.2025. Środa

  • Krupnik (kości schabu, ziemniaki, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, liść laurowy); – alergen – seler;
  • Makaron penne, sos śmietanowo – szpinakowy z kurczakiem (śmietana kremówka 35%, mięso drobiowe, szpinak mrożony, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz); – alergen – śmietana, woda i sok.

05.06.2025. Czwartek

  • Zupa rosolnik (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, kaszka manna); alergeny – seler, kaszka manna;
  • Ziemniaki, pieczone udko z kurczaka z sosem (mięso drobiowe, esencja pieczonego mięsa naturalna, maggi, zioła suszone, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna; buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula), woda i sok.

06.06.2025. Piątek

  • Zupa fasolowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasola, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, twarożek (ser biały, śmietanka, jogurt naturalny) – alergeny – śmietana, jogurt, jogurt, woda i sok.

 

09.06.2025. Poniedziałek

  • Zupa pomidorowa z makaronem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, makaron); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, pulpety drobiowe (mięso drobiowe mielone gotowane, sól, pieprz) – alergeny – jajka, mąka pszenna; w sosie koperkowym (tłuszcz roślinny, śmietanka 18%, mąka pszenna, sól, koperek świeży); – alergeny – mąka pszenna, śmietana; marchewka juniorka, woda i sok.

10.06.2025. Wtorek

  • Zupa brokułowa z grzankami (kości schabu, brokuł, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka, sól,); – alergeny – seler;
  • Ryż, potrawka z kurczaka i marchewka z groszkiem (mięso drobiowe, wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, por, seler, sól, margaryna, kwasek cytrynowy, cukier); – alergeny – seler, mąka pszenna, jajka; woda i sok.

11.06.2025. Środa

  • Zupa gulaszowa (mięso wieprzowe, ziemniaki, papryka świeża, koncentrat pomidorowy, pomidory suszone, cebula, liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, sól, pieprz);
  • Makaron penne, kurczak w sosie śmietanowo – pomidorowym (filet drobiowy, boczek, cebulka, passata pomidorowa, czosnek, śmietana) — alergeny – śmietana, mąka pszenna, woda i sok.

12.06.2025. Czwartek

  • Zupa owocowa z makaronem (woda, owoce: wiśnie, czarna porzeczka, śliwki, truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, makaron); – alergeny – truskawki, mąka pszenna, jajka;
  • Ziemniaki, nuggetsy rybne (filet rybny, bułka tarta, sól, pieprz, mieszanka ziół do ryby, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna; surówka z sałaty lodowej, woda i sok.

13.06.2025. Piątek

  • Zupa jarzynowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, różyczki kalafiora, brokuł, fasolka szparagowa, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka, sól) z nutellą; – alergeny – jajka, mleko, mąka pszenna, owoc, woda,

 

16.06.2025. Poniedziałek

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, kapusta kiszona, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, kotlet rybny (filet rybny, bułka tarta, sól, pieprz, mieszanka ziół do ryby, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna;, surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, cukier, kwasek cytrynowy, sól, olej rzepakowy), woda i sok.

 17.06.2025. Wtorek

  • Zupa krem szparagowy (masło, śmietana, szparagi, ziemniaki) – alergeny – mąka pszenna, śmietana;
  • Spaghetti alergen – mąka pszenna (semolina 100%), sos boloński (mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, margaryna, cebula, czosnek, oregano, sól, pieprz), woda i sok.

18.06.2025. Środa

  • Rosół z makaronem (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, makaron: mąka pszenna, jajka, woda, sól); – alergeny – seler, mąka pszenna, jajka;
  • Pyzy, pieczeń ze schabu, sos pieczeniowy (esencja pieczonego mięsa naturalna, maggi, zioła suszone, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna, surówka z modrej kapusty z chrzanem, jogurt, woda i sok.

 

 23.06.2024. Poniedziałek

  • Zupa kalafiorowa (kości schabu, kalafior, jajka, mąka pszenna, seler, śmietanka 18%, pietruszka, natka, marchewka, por); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna, śmietana;
  • Kasza, gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe, cebula czosnek, przyprawy, sól, pieprz); – alergen – mąka pszennaogórki konserwowe, jogurt, woda i sok.

24.06.2025. Wtorek

  • Grochówka (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, groch, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, kotlet ,,złoty dukat” (mięso drobiowe, bułka tarta, sól, pieprz, ser żółty gouda, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna, mizeria z ogórków zielonych (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny,ogórek zielony, sól, pieprz); – alergeny – śmietana, jogurt, woda i sok.

25.06.2025. Środa

  • Zupa krem z białych warzyw (kalafior, seler, pietruszka, ziemniaki, cebula, sól, pieprz, kości schabu); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, przysmak mięsny z warzywami (karkówka, marchewka, seler) – alergeny – mąka pszenna, seler, sos pieczeniowy (esencja pieczonego mięsa naturalna, maggi, zioła suszone, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna; woda i sok.

26.06.2024. Czwartek

  • Zupa pomidorowa z ryżem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, ryż); – alergeny – seler;
  • Pierogi leniwe z masłem- alergeny – jajka, mąka pszenna, twaróg; owoc, woda i sok.

 

 

 

Udostępnij artykuł:
×
Przejdź do treści