Jadłospis

03.02.2025. Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, ogórek kiszony, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka); – alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Spaghetti alergen – mąka pszenna (semolina 100%), sos boloński (mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, margaryna, cebula, czosnek, oregano, sól, pieprz), woda,

04.02.2025. Wtorek

  • Zupa neapolitańska (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, serki topione, ser gouda, makaron) – alergeny – seler, laktoza, jajka, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, kotlet drobiowy na złoto (mięso mielone drobiowe, płatki kukurydziane, sól, pieprz, olej rzepakowy); – alergeny – jajka; mizeria (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, ogórek zielony, sól, pieprz); – alergeny – śmietana, jogurt; woda,

05.02.2025. Środa

  • Zupa z brukselki (kości schabu, brukselka, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka, sól, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Ryż, potrawka z kurczaka i marchewka z groszkiem (mięso drobiowe, wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, por, seler, sól, margaryna, kwasek cytrynowy, cukier); – alergeny – seler, mąka pszenna, jajka; woda,

06.02.2025. Czwartek

  • Zupa rosołowa (porcja rosołowa, seler, marchew, pietruszka, por, sól, pieprz, kaszka manna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Kasza, gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe, cebula czosnek, przyprawy, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna; buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula); woda,

07.02.2025. Piątek

  • Zupa pomidorowa z makaronem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, makaron); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, kotlet rybny (filet rybny, bułka tarta, sól, pieprz, mieszanka ziół do ryby, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna; surówka domowa (kapusta kiszona, jabłko, marchewka, sól, cukier, pieprz, oliwa); woda,

10.02.2025. Poniedziałek

  • Krupnik (kości schabu, ziemniaki, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, liść laurowy); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, kiełbasa z rusztu, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, natka pietruszki, majonez,kukurydza konserwowa, cukier, sól, pieprz); – alergen – jajka; ; woda,

11.02.2025. Wtorek

  • Żurek (zakwas żuru, seler, marchewka, pietruszka, cebula, kiełbasa, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, pulpet wieprzowy (mięso wieprzowe mielone gotowane, sól, pieprz, majeranek, czosnek); – alergeny – jajka, mąka pszenna; sos pomidorowy, bukiet warzyw, woda,

12.02.2025. Środa

  • Grochówka (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, groch, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); – alergen – seler;
  • Makaron penne, sos Carbonara (śmietana kremówka 35%, boczek parzony, cebula, sól, pieprz); – alergen – śmietana; woda,

13.02.2025. Czwartek

  • Zupa brokułowa (kości schabu, brokuł, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka, sól,); – alergeny – seler;
  • Ziemniaki, kotlet de volaille (mięso drobiowe, bułka tarta, masło, natka pietruszki, sól, pieprz, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna, masło; sałata z sosem ogrodowym, woda,

14.02.2025. Piątek

  • Zupa pomidorowa z ryżem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, ryż); – alergeny – seler
  • Ziemniaki, twarożek (ser biały, śmietanka, jogurt naturalny)- alergeny – śmietana, jogurt;, woda,

 

17.02.2025. Poniedziałek

  • Zupa kalafiorowa (kości schabu, kalafior, jajka, mąka pszenna, seler, śmietanka 18%, pietruszka, natka, marchewka, por); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna, śmietana;
  • Kasza, gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe, cebula czosnek, przyprawy, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna ogórek konserwowy, woda,

18.02.2025. Wtorek

  • Zupa jarzynowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, różyczki kalafiora, brokuł, fasolka szparagowa, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Makaron świderki , sos pomidorowy, parówka (passata pomidorowa, sól, cebula, przyprawy, tłuszcz roślinny);kalafior z wody, woda,

19.02.2025. Środa

  • Zupa z białych warzyw (kalafior, seler, pietruszka, ziemniaki, cebula, sól, pieprz, kości schabu); – alergen – seler;Ziemniaki, pieczeń ze schabu, sos pieczeniowy (esencja pieczonego mięsa naturalna, zioła suszone, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna; kapusta kiszona gotowana (kapusta kiszona, sól, masło, cukier, pieprz); – alergen – masło;, woda,

20.02.2025. Czwartek

  • Zupa krem z marchewki z kurczakiem (kości wieprzowe, filet drobiowy, marchewka, ziemniaki, seler, por śmietana kremówka ,cebula, sól, przyprawy) – alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Ziemniaki, kurczak w cieście ( filet drobiowy, ser żółty, majonez, ser żółty, mąka pszenna, jajka, natka pietruszki, przyprawy, olej) ; –alergeny- ser żółty, jajka, mąka pszenna, sałata w śmietanie, woda,

21.02.2025. Piątek

  • Zupa fasolowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasola, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); – alergen – seler;
  • Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka, sól) z dżemem; – alergeny – jajka, mleko, mąka pszenna; woda,

 

24.02.2025. Poniedziałek

  • Krupnik (kości schabu, ziemniaki, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, liść laurowy); – alergen – seler;
  • Spaghetti alergen – mąka pszenna (semolina 100%), sos boloński (mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, margaryna, cebula, czosnek, oregano, sól, pieprz); woda,

25.02.2025. Wtorek

  • Zupa gołąbkowa( mięso wieprzowe, kapusta pekińska, koncentrat pomidorowy, ryż, cebula, przyprawy)
  • Ziemniaki, kotlet drobiowy w panierce kukurydzianej (mięso mielone drobiowe, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna, płatki kukurydziane; mizeria z ogórków zielonych (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, ogórek zielony, sól, pieprz); – alergeny – śmietana, jogurt; woda,

26.02.2025. Środa

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, ogórek kiszony, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka); – alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Ryż, sos słodko-kwaśny (mięso drobiowe, pietruszka, marchewka, seler, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz) – alergenyseler, koncentrat pomidorowy; woda,

28.02.2025. Czwartek

  • Zupa owocowa z makaronem (woda, owoce: wiśnie, czarna porzeczka, śliwki, truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, makaron); – alergeny – truskawki, mąka pszenna, jajka;
  • Ziemniaki, kurczak w sosie śmietanowym (filet drobiowy, woda, przyprawy, śmietana 36%, olej rzepakowy, mąka pszenna); – alergeny – śmietana, mąka pszenna; marchewka juniorka, woda,

29.02.2025.Piątek

Zupa z fasolki szparagowej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasolka szparagowa, natka, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;

Tortelloni z ricottą i szpinakiem, sos szpinakowy ;-alergen- mąka , ricotta., woda, sok.

Udostępnij artykuł:
×
Skip to content