Jadłospis

04.11.2024. Poniedziałek

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, kapusta kiszona, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergen – seler;
  • Kasza, gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe, cebula czosnek, przyprawy, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna; Ogórek konserwowy, buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula), woda, sok.

05.11.2024. Wtorek

  • Żurek (zakwas żuru, seler, marchewka, pietruszka, cebula, kiełbasa, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, sól, pieprz, majeranek, czosnek); – alergeny – jajka, mąka pszenna; buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula); woda,

06.11.2024. Środa

  • Zupa krem z selera z kurczakiem i makaronem (kości wieprzowe, filet drobiowy, seler, por, marchewka, ziemniaki, śmietana kremówka, cebula, sól, przyprawy) – alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Ryż, sos słodko-kwaśny (mięso drobiowe, pieczarki, cebula, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz) – alergen –koncentrat pomidorowy; woda,

07.11.2024. Czwartek

  • Zupa brokułowa z kluseczkami (kości schabu, brokuł, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka,sól,); – alergeny – seler;
  • Ziemniaki, kotlet schabowy (mięso ze schabu, bułka tarta, mąka, pszenna, jajka) – alergeny – jajka, mąka pszenna; mizeria z ogórków zielonych (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, ogórek zielony, sól, pieprz); – alergeny – śmietana, jogurt; woda, sok.

08.11.2024. Piątek

  • Zupa pomidorowa z ryżem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, ryż); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, twaróg ze śmietanką, woda,

 

12.11.2024. Wtorek

  • Grochówka (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, groch, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); – alergen – seler;
  • Spaghetti alergen – mąka pszenna (semolina 100%), sos boloński (mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, margaryna, cebula, czosnek, oregano, sól, pieprz); woda,

13.11.2024. Środa

  • Zupa minestrone vege ( pomidory, ziemniaki, cebula, cukinia, seler naciowy sól, tłuszcz roślinny, papryka, fasola Jaś, zioła); – alergeny – jajka, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, kurczak w sosie śmietanowym (filet drobiowy, woda, przyprawy, śmietana 36%, olej rzepakowy, mąka pszenna); – alergeny – śmietana, mąka pszenna; surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, natka pietruszki, majonez, kukurydza konserwowa, cukier, sól, pieprz); – alergen – jajka; woda,

14.11.2024. Czwartek

  • Zupa kalafiorowa (kości schabu, kalafior, jajka, mąka pszenna, seler, śmietanka 18%, pietruszka, natka, marchewka, por); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna, śmietana;
  • Pyzy z sosem na bazie mięsa mielonego (mięso wieprzowe mielone, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, majeranek, czosnek); – alergen – mąka pszenna; buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula); woda,

15.11.2024. Piątek

  • Zupa fasolowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasola, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); – alergen – seler;
  • Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka, sól) z nutellą; – alergeny – orzechy, jajka, mleko, mąka pszenna;woda,

 

18.11.2024. Poniedziałek

  • Krupnik (kości schabu, ziemniaki, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, liść laurowy); – alergen – seler;
  • Ziemniaki, kiełbasa z rusztu, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, natka pietruszki, majonez,kukurydza konserwowa, cukier, sól, pieprz); – alergen – jajka; woda,

19.11.2024. Wtorek

  • Zupa pomidorowa z makaronem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, makaron); – alergeny – seler, jajka, mąka pszenna;
  • Ziemniaki, sztuka mięsa (schab gotowany z warzywami), sos koperkowy (tłuszcz roślinny, śmietanka 18%, mąka pszenna, sól, koperek świeży); – alergeny – mąka pszenna, śmietana; marchewka z groszkiem, woda,

20.11.2024. Środa

  • Zupa jarzynowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, różyczki kalafiora, brokuł, fasolka szparagowa, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna); – alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Makaron penne – alergen – mąka pszenna (semolina 100%); sos śmietanowo – szpinakowy z kurczakiem (śmietana kremówka 35%, mięso drobiowe, szpinak mrożony, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz); – alergen – śmietana; woda,

21.11.2024. Czwartek

  • Rosół z makaronem (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, makaron: mąka pszenna, jajka, woda, sól); – alergeny – seler, mąka pszenna, jajka
  • Ziemniaki, kurczak w cieście ( filet drobiowy, ser żółty, majonez, ser żółty, mąka pszenna, jajka, natka pietruszki, przyprawy, olej) ; –alergeny- ser żółty, jajka, mąka pszenna, sałata w śmietanie alergeny – śmietana, jogurt; woda,

22.11.2024. Piątek

  • Zupa owocowa z makaronem (woda, owoce: wiśnie, czarna porzeczka, śliwki, truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, makaron); – alergeny – truskawki, mąka pszenna, jajka;
  • Ziemniaki, filet rybny Excellent (filet rybny, jaka, bułka tarta, olej rzepakowy, przyprawy);- alergeny-jaka, mąka pszenna, surówka Colesław (kapusta biała, marchewka, natka pietruszki, majonez, kukurydzakonserwowa, cukier, sól, pieprz, kwasek cytrynowy); – alergen – jajka; woda,

25.11.2024. Poniedziałek

  • Zupa gulaszowa(mięso łopatka, koncentrat pomidorowy, papryka świeża, seler, pietruszka, ziemniaki, pomidory suszone, przyprawy); alergeny-seler, papryka, koncentrat pomidorowy.
  • Pierogi ruskie z masłem i cebulką (ziemniaki, ser twarogowy, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz); – alergeny – jajka, mąka pszenna; woda,

26.11.2024. Wtorek

  • Zupa gołąbkowa (mięso wieprzowe, kapusta pekińska, koncentrat. pomidorowy, ryż, cebula, przyprawy)
  • Ziemniaki, kotlet drobiowy w panierce kukurydzianej (mięso mielone drobiowe, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy); – alergeny – jajka, mąka pszenna, płatki kukurydziane; mizeria z ogórków zielonych (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, ogórek zielony, sól, pieprz); – alergeny – śmietana, jogurt; woda,

27.11.2024. Środa

  • Zupa z białych warzyw z grzankami (kalafior, seler, pietruszka, ziemniaki, cebula, sól, pieprz, kości schabu); alergen – seler;
  • Ryż, potrawka z kurczaka i marchewka z groszkiem (mięso drobiowe, wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, por, seler, sól, margaryna, kwasek cytrynowy, cukier); – alergeny – seler, mąka pszenna, jajka;woda,

28.11.2024. Czwartek

  • Rosolnik (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, kaszka manna); alergeny – seler, kaszka manna;
  • Ziemniaki, pieczeń ze schabu (schab, przyprawy), sos pieczeniowy (esencja pieczonego mięsa naturalna, maggi, zioła suszone, sól, pieprz); – alergen – mąka pszenna; kapusta kiszona gotowana (kapusta kiszona, sól, masło, cukier, pieprz); – alergen – masło, woda,

29.11.2024. Piątek

  • Krupnik (kości schabu, ziemniaki, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, liść laurowy); – alergen – seler;
  • Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka, sól) z nutellą; – alergeny – jajka, mleko, mąka pszenna, orzechy;woda,

                       

Udostępnij artykuł:
×
Skip to content