Jadłospis

PAŹDZIERNIK

01.10. 2020. CZWARTEK

  • Zupa z kapusty białej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, kapusta biała, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka) - alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe, cebula czosnek, przyprawy, sól, pieprz); - alergen – mąka pszenna, kasza, woda.

02.10. 2020. PIĄTEK

  • Zupa botwinkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, buraczki, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka) - alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Twarożek (ser biały, śmietanka, jogurt naturalny) - alergeny – śmietana, jogurt, ziemniaki, woda.

05.10.2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, ogórek kiszony, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka) - alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Pierogi ruskie z masłem (ziemniaki, ser twarogowy, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz); - alergeny – jajka, mąka pszenna, woda.

06.10.2020 WTOREK

  • Zupa gulaszowa (mięso wieprzowe, cebula, papryka, pomidory suszone, koncentrat pomidorowy, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, pieprz  - alergen – seler;
  • Kotlet pożarski (filet drobiowy, jajko, bułka tarta, natka pietruszki i przyprawy) ziemniaki, mizeria z ogórków zielonych (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, ogórek zielony, sól, pieprz); - alergeny – śmietana, jogurt, jajko, bułka tarta, woda.

 07.10. 2020. ŚRODA

  • Zupa z brukselki (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, brukselka, natka, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Potrawka z kurczaka i marchewka z groszkiem (mięso drobiowe, wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, por, seler, sól, margaryna, kwasek cytrynowy, cukier); - alergeny – seler, mąka pszenna, jajka, woda.

 08.10. 2020. CZWARTEK

  • Zupa owocowa z makaronem (woda, owoce: wiśnie, czarna porzeczka, śliwki, truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, makaron); - alergeny – truskawki, mąka pszenna, jajka;
  • Pieczeń z karkówki, ziemniaki, Kapusta kiszona gotowana (kapusta kiszona, sól, masło, cukier, pieprz); - alergen - masło, woda.

 09.10. 2020. PIĄTEK

  • Zupa dyniowa (dynia, por, marchewka, pietruszka, cebula, seler); - alergen - seler;
  • Filet z dorsza, ziemniaki, Surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, natka pietruszki, majonez, kukurydza konserwowa, cukier, sól, pieprz); - alergen – jajka, woda.

12.10.2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa z kapusty kiszonej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, kapusta kiszona, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Makaron, sos myśliwski (kiełbasa, pieczarki, koncentrat pomidorowy, sól, cebula, przyprawy, tłuszcz roślinny), woda.

 13.10. 2020. WTOREK

  • Żurek (zakwas żuru, seler, marchewka, pietruszka, cebula, kiełbasa, sól, pieprz, mąka pszenna); -      alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Sznycel, ziemniaki, sałata w śmietanie (filet drobiowy, woda, przyprawy, śmietana 36%, olej rzepakowy, mąka pszenna) - alergeny – śmietana, mąka pszenna, ziemniaki, marchewka juniorka, woda.

 

 15.10.  CZWARTEK

  • Rosół z makaronem (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, makaron) - alergeny – seler, mąka pszenna, jajka;
  • Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula), woda.

 16.10. 2020. PIĄTEK

  • Zupa z kalafiora (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, kalafior, natka, sól, pieprz); - alergen - seler;
  • Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, cukier, kwasek cytrynowy, sól, olej rzepakowy), woda.

19.10. 2020. PONIEDZIAŁEK

  • Krupnik  (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, kasza, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz) - alergeny -seler, mąka pszenna;
  • Kiełbasa z rusztu, ziemniaki, Surówka wiejska (kapusta biała, jabłka, marchewka, natka pietruszki, olej, cukier, sól, pieprz),woda.

 20.10. 2020. WTOREK

  • Zupa brokułowa (kości schabu, brokuł, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka, sól,) - alergeny – seler;
  • Sztuka mięsa, sos chrzanowy, ziemniaki, marchewka juniorka, woda.

 21.10. 2020. ŚRODA

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, ogórek kiszony, mąka pszenna, seler, śmietanka 18%, pietruszka, natka, marchewka, por) - alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Makaron z sosem Carbonara, woda.

22.10. 2020. CZWARTEK

  • Zupa dyniowa (dynia, por, marchewka, pietruszka, cebula, seler); - alergen - seler;
  • Strogonow z mięsa wieprzowego (mięso wieprzowe, cebula, pieczarki, ogórek konserwowy, sól, pieprz, czosnek, majeranek); - alergen – mąka pszenna, ziemniaki, woda.

 23.10.2020. PIĄTEK

  • Kapuśniak z kapusty białej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka pietruszki, kapusta biała, sól, pieprz, mąka pszenna); - alergen – seler;
  • Pierogi leniwe (ziemniaki, ser twarogowy, olej rzepakowy); - alergeny – jajka, mąka pszenna, woda.

 26.10. 2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa z brukselki (kości schabu, brukselka, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka, sól, mąka pszenna); - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Łazanki z kapustą (makaron, kapusta kiszona gotowana); - alergeny – jajka, mąka pszenna, woda.

 27.10. 2020. WTOREK

  • Zupa pomidorowa z ryżem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, ryż); - alergen – seler;
  • Pulpet drobiowy (mięso drobiowe mielone gotowane, sól, pieprz); - alergeny – jajka, mąka pszenna, sos koperkowy (woda, tłuszcz roślinny, śmietanka 18%, mąka pszenna, sól, koperek świeży); - alergeny – mąka pszenna, śmietana, ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda.

 28.10. 2020. ŚRODA

  • Zupa jarzynowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, różyczki kalafiora, brokuł, fasolka szparagowa, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna); - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Sos śmietanowo - szpinakowy z kurczakiem (śmietana kremówka 35%, mięso drobiowe, szpinak mrożony, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz); - alergen – śmietana,  makaron penne, woda.

 29.10. 2020. CZWARTEK

  • Rosolnik (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, kaszka manna); alergeny – seler, kaszka manna;
  • Kotlet ,,złoty dukat” (mięso drobiowe, bułka tarta, sól, pieprz, ser żółty gouda, olej rzepakowy); - alergeny – jajka, mąka pszenna, ziemniaki, surówka meksykańska (kapusta biała, fasola czerwona, kukurydza, papryka świeża, majonez, cukier, sól, pieprz, kwasek cytrynowy); - alergen – jajka, woda.

 30.10. 2020. PIĄTEK

  • Zupa fasolowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasola, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony) - alergen - seler;
  • Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka, sól) z dżemem; - alergeny – jajka, mleko, mąka pszenna, woda.

 

A4 Infociacho