Jadłospis

 2.03.2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, ogórek kiszony, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka) - alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Makaron świderki - alergen - mąka pszenna, jajka, sos pomidorowy (kiełbasa, koncentrat pomidorowy, margaryna, cebula, czosnek, sól, pieprz), woda.

3.03.2020 WTOREK

  • Kapuśniak z kapusty kiszonej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, kapusta kiszona, sól, pieprz, mąka pszenna - alergen – seler;
  • Sznycel wieprzowy (mięso wieprzowe, sól, pieprz, czosnek, bułka tarta, smalec wieprzowy); - alergeny – jajka, mąka pszenna; ziemniaki, mizeria z ogórków zielonych (śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, ogórek zielony, sól, pieprz); - alergeny – śmietana, jogurt, woda.

4.03. 2020. ŚRODA

  • Zupa z fasolki szparagowej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasolka szparagowa, natka, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe, cebula czosnek, przyprawy, sól, pieprz) - alergen – mąka pszennakasza, ogórki konserwowe, woda.

5.03. 2020. CZWARTEK

  • Zupa pomidorowa z makaronem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, makaron) - alergeny – seler, jajka, mąka pszenna;
  • Nuggetsy (filet z kurczaka, przyprawy, olej rzepakowy) - alergeny – jajka, mąka pszenna, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, natka pietruszki, majonez, kukurydza konserwowa, cukier, sól, pieprz) - alergen - jajka, woda.

6.03. 2020. PIĄTEK

  • Barszcz ukraiński (wywar z buraka samodzielnie robiony, kości schabu, marchewka, natka, por, fasola Jaś);
  • Placki ziemniaczane, jogurt naturalny (ziemniaki, olej rzepakowy) - alergeny – jajka, mąka pszenna, jogurt, woda.

9.03.2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa jarzynowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, różyczki kalafiora, brokuł, fasolka szparagowa, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Mortadela podsmażana, ziemniaki, kapusta czerwona gotowana (kapusta czerwona, sól, ocet spirytusowy, cukier, sól, masło, cebula) - alergen – masło, woda.

10.03. 2020. WTOREK

  • Kapuśniak z kapusty białej (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka pietruszki, kapusta biała, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergen – seler;
  • Kurczak w sosie śmietanowym (filet drobiowy, woda, przyprawy, śmietana36%, olej rzepakowy, mąka pszenna) - alergeny – śmietana, mąka pszenna, ziemniaki, marchewka juniorka, woda.

11.03. 2020. ŚRODA

  • Zupa krem brokułowa (mięso wieprzowe, brokuł, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, śmietanka 18%, sól, pieprz) - alergeny – seler, śmietana;
  • Sos serowy z kurczakiem i warzywami (serki topione, tłuszcz roślinny, brokuł, marchewka, kalafior), makaron - alergeny – śmietana, jajka, mąka pszenna, woda.

12.03. 2020. CZWARTEK

  • Rosół z makaronem (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, makaron) - alergeny – seler, mąka pszenna, jajka;
  • Kotlet schabowy (mięso ze schabu, bułka tarta, mąka, pszenna, jajka) - alergeny – jajka, mąka pszenna, ziemniaki,buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula), woda.

13.03. 2020. PIĄTEK

  • Zupa fasolowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, fasola, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony); - alergen - seler;
  • Racuszki z cukrem (mąka pszenna, jajka, mleko, drożdże, olej rzepakowy) - alergeny – jajka, mąka pszenna, woda.

16.03. 2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa jarzynowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, różyczki kalafiora, brokuł, fasolka szparagowa, natka pietruszki, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Pierogi ruskie z masłem (ziemniaki, ser twarogowy, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz) - alergeny – jajka, mąka pszenna;woda.

17.03. 2020. WTOREK

  • Zupa - krem z soczewicy (soczewica, ziemniaki, marchewka, cebula, papryka, koncentrat pomidorowy, natka pietruszki, czosnek, sól, pieprz) - alergen - seler;
  • Kotlet z indyka w sezamie (mięso z indyka mielone, bułka tarta, sól, pieprz, olej rzepakowy); - alergeny – jajka, mąka pszenna, sezam; ziemniaki, sałata w śmietanie - alergen -  śmietana, woda.

18.03. 2020. ŚRODA

  • Zupa kalafiorowa (kości schabu, kalafior, jajka, mąka pszenna, seler, śmietanka 18%, pietruszka, natka, marchewka, por) - alergeny – seler, jajka, mąka pszenna, śmietana;
  • Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym (esencja pieczonego mięsa naturalna, maggi, zioła suszone, sól, pieprz) - alergen – mąka pszenna,  pyzy, surówka Colesław (kapusta biała, marchewka, natka pietruszki, majonez, kukurydzakonserwowa, cukier, sól, pieprz, kwasek cytrynowy) - alergen – jajka, woda.

19.03. 2020. CZWARTEK

  • Zupa ogórkowa (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, natka, ogórek kiszony, sól, pieprz, mąka pszenna, śmietanka) - alergeny – seler, mąka pszenna, śmietana;
  • Kotlet de volaille (mięso drobiowe, bułka tarta, masło, natka pietruszki, sól, pieprz, olej rzepakowy), ziemniaki bukiet z warzyw - alergeny – jajka, mąka pszenna, masło, woda.

20.03. 2020. PIĄTEK

  • Zupa pomidorowa z ryżem (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, koncentrat pomidorowy, sól, ryż); - alergen – seler;
  • Śledzie w śmietanie (śledzie marynowane, śledzie matias, śmietana ukwaszona 18%, jogurt naturalny, śmietanka18%,jabłka, ogórek konserwowy, cebula, cukier, sól, pieprz); - alergeny – śledzie, śmietana, jogurt; ziemniaki, woda.

23.03. 2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa z brukselki (kości schabu, brukselka, ziemniaki, por, marchewka, natka, seler, pietruszka, sól, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Spaghetti - alergen - mąka pszenna (semolina 100%), sos boloński (mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, margaryna, cebula, czosnek, oregano, sól, pieprz), woda.

24.03. 2020. WTOREK

  • Żurek (zakwas żuru, seler, marchewka, pietruszka, cebula, kiełbasa, sól, pieprz, mąka pszenna) - alergeny – seler, mąka pszenna;
  • Kotlet mielony (mięso mielone wieprzowe, bułka tarta, sól, pieprz, majeranek, czosnek) - alergeny – jajka, mąka pszenna, ziemniaki, buraczki tarte (buraczki, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz, cebula), woda.

25.03. 2020. ŚRODA

  • Grochówka (kości schabu, por, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, groch, natka, sól, pieprz, majeranek, kiełbasa, boczek parzony) - alergen – seler,
  • Pieczywo, jabłko.

26.03. 2020. CZWARTEK

  • Rosolnik (porcja rosołowa, pietruszka, por, seler, marchewka, sól, pieprz, kaszka manna) - alergeny – seler, kaszka manna, mąka pszenna;
  • Udko z kurczaka smażone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, natka pietruszki, majonez,kukurydza konserwowa, cukier, sól, pieprz) - alergen – jajka, woda.

27.03. 2020. PIĄTEK

  • Krupnik (kości schabu, ziemniaki, kasza jęczmienna, por, marchewka, seler, pietruszka, marchewka, natka, sól, liść laurowy) - alergen – seler;
  • Filet z ryby panierowany - alergeny – jajka, mąka pszenna, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, cukier, kwasek cytrynowy, sól, olej rzepakowy), woda.

30.03. 2020. PONIEDZIAŁEK

  • Zupa minestrone vege (makaron, pomidory, ziemniaki, cebula, cukinia, sól, tłuszcz roślinny, cukier, groszek, papryka, fasola Jaś, zioła) - alergeny – jajka, mąka pszenna;
  • Gulasz z indyka  (filet drobiowy, przyprawy) - alergeny – śmietana, mąka pszenna;, ziemniaki, ogórek kiszony, woda.

31.03. 2020. WTOREK

  • Zupa owocowa z makaronem (woda, owoce: wiśnie, czarna porzeczka, śliwki, truskawki, cukier, skrobia ziemniaczana, makaron) - alergeny – truskawki, mąka pszenna, jajka;
  • Pulpet drobiowy (mięso drobiowe mielone gotowane, sól, pieprz) - alergeny – jajka, mąka pszenna, sos koperkowy (woda, tłuszcz roślinny, śmietanka 18%, mąka pszenna, sól, koperek świeży) - alergeny – mąka pszenna, śmietana, ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda.

 

 

 

 

A4 Infociacho